Är intensivkurs ett alternativ?

För många kan en intensivkurs vara ett alternativ, en intensivkurs brukar bestå av mer eller mindre heltidspluggande under 1-4 veckor (beroende på körskola och dina förkunskaper). Under en intensivkurs får du köra flera gånger per dag, du pluggar också intensivt på teorin, alla vägmärken, lär dig hur du utför en riktigt säkerhetskontroll m.m och målet är att förbereda dig till att ta nytt körkort så snabbt som möjligt.

Fördelen är att du kan lära dig mycket på väldigt kort tid. Det är inte omöjligt att gå från väldigt minimala kunskaper till ett körkort på bara några veckor. En annan fördel är också att körskolan hjälper till med mycket – allt är inplanerat, så de ordnar oftast även med halkbanekörning och riskutbildning också. Körskolan kan också boka tid för uppkörning och teoriprov, och hjälpa dig med teoristudier.

Intensivkurs – inte för alla

En intensivkurs passar dock långt ifrån alla. Dels är det ett ganska dyrt nöje – runt 15-20000 får man räkna med. Och det är ju mycket pengar. Dessutom kräver det ofta att man har flera veckor över att ägna sig heltid åt att ta körkort. För många som har ett heltidsjobb är detta en omöjlighet, om man inte är beredd att offra den större delen av ens semester åt att ta körkort.

Dessutom är tempot under en intensivkurs högt. Det förväntas att du självständigt pluggar körkortsteori även mellan lektionerna, det förväntas att du fokuserar 100% på att ta körkort under tiden som intensivkursen går. Detta kan vara svårt för en del, så om du inte är särskilt stresstålig är nog en intensivkurs inget för dig.

Så tänk efter – har du möjlighet att ägna flera veckor heltid åt körkortsstudier samt har så pass mycket pengar tillgängligt så är det möjligt att en intensivkurs på körskola är det bästa sättet att ta körkort på. Om du är stresstålig, det vill säga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *