Prata med flera körskolor

Om du bara går till en enda körskola kommer du få höra det som varje någorlunda säljbegåvad person kommer säga om sitt företag. Förhoppningsvis kommer skolan vara ärlig när du frågar om saker som tider, handledare, körkortsprov, utbildningsupplägg och så vidare, men det är svårt att bilda sig en uppfattning om du bara besöker en körskola.

Alla körskolor arbetar ju efter olika metoder, och handledarna är olika – en av de viktigaste sakerna är att personkemin stämmer. Därför bör du alltid prata med flera körskolor – det är det enda sättet som du kan bilda dig en ungefärlig uppfattning om vad du kan förvänta dig, och då får du också något att jämföra med. Går du bara till en har du ju ingen referensram för att förstå om det känns bra eller dåligt.

När du pratar med trafikskolan för första gången, se till att fråga om de kan göra en ungefärlig uppskattning om hur många lektioner du kan tänkas behöva innan det är dags för uppkörning – då kan du också på ett ungefär beräkna dina utgifter. Självklart går det inte att direkt säga exakt, men en uppskattning bör du alltid be om.

En av de viktigaste sakerna för att du ska få ut så mycket som möjligt av din körkortsutbildning är att du har en bra personkemi med handledaren på din körskola, och att det känns att ni gör framsteg. Det är ingen idé att fortsätta med en handledare som det inte funkar med.

Så kolla runt med flera körskolor innan du väljer.

Om du behöver ta ditt bilkörkort , EU mopedkörkort eller motorcykelkörkort så snabbt som möjligt, eller om du känner att du inte vill plugga långsiktigt utan ta allt på en gång, kan en intensivkurs passa dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *