Sök en körskola i närheten

Allra enklast är om din körskola ligger nära ditt hem, ditt jobb/din skola eller i alla fall på vägen till/från jobbet/skolan. Självklart måste körskolan kunna erbjuda tider som passar dig – detta är det första som du bör kontrollera, att skolan faktiskt har tider som fungerar för dig, hjälper dom dig att skaffa körkortstillstånd?

Om du till exempel har lektioner varje dag mellan 10 och 16 och inte kan komma iväg så funkar det inte om de enda tiderna du kan få är på tidig eftermiddag. Det finns säkert en del tider som passar bra för dig, skriv ner dessa och kontrollera om du generellt kan räkna med att få lektioner på dessa tider.

Visst, du kan inte räkna med att alltid få tider som passar perfekt, men du vill inte att varje körlektion ska bli till ett stressigt omläggande av scheman (”kan jag flytta mötet till imorgon?”, ”kan jag ta ledigt från skolan?”) och så vidare.

Lägg därtill lång resväg och du förstår att det inte funkar om skolan ligger långt bort eller om du inte kan få passande tider.

Gör en lista på flera körskolor i närheten

Innan du börjar leta körskola, kolla gärna upp vilka skolor som finns i din närhet. Kolla också med dina kompisar, kanske någon av dem kan tipsa om en bra skola som du annars hade missat. Men gör en lista på minst 2, helst 3-4 skolor som du sedan kontaktar innan du bestämmer dig.

Om du har fler skolor att kontakta har du också något att jämföra med, du kan skapa dig en uppfattning om huruvida skolan kan passa dig eller inte – och om vilken skola som har bäst erbjudande.

Så om det finns flera körskolor i din närhet – passa på och prata med alla dem för att få en bättre överblick! Om det handlar också del 2 i vår guide till körskolor – Prata med flera körskolor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *